De werk-Gever app matched mij met een vacature wat totaal niet bij mij past..

werkgever app

 

De apps vliegen je tegenwoordig om de oren. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een app voor. Nou heeft Timing wel een hele bijzonder app. De zogenaamde werk-Gever app. Deze app gaat mij helpen de juiste vacature te vinden, zo lees ik op hun website. Uiteraard ben ik erg nieuwsgierig geworden en ben ik gelijk gaan testen. Volgens de beschrijving worden mijn facebookprofiel en mijn likes gelinked aan deze app. Nu loop ik al gelijk tegen een probleem aan, want ik heb maar weinig likes. Ik like wel, maar meer via via en ik heb begrepen dat die likes niet meetellen. Ik moet dus eerst even mijn profiel wat oppimpen oftewel meer likes toevoegen, want met zo’n mager profiel kan er natuurlijk nooit een goede match gevonden worden. Aan de likes die ik op facebook in de werk-Gever ingeef, worden kenmerken gekoppeld die een beeld geven van mij als persoon lees ik verder in de beschrijving. Eens kijken of het een beetje klopt. In mijn geval komen er de volgende kenmerken uit; sociaal, spontaan, mensenkennis, creativiteit, verantwoordelijk, detailgericht, zelfverzekerd en nauwkeurig. Ik moet zeggen het klopt wel aardig, al zou ik van sommige kenmerken zeggen dat ik daar wat minder in uitblink. Gelukkig hebben ze daar bij Timing ook aan gedacht, want je kan het blokje groter en kleiner maken. Er zit als het ware een in- en uitzoomfunctie op. Kijk dat is handig. Ze gaan zelfs nog een stapje verder want, als je het met sommige kenmerken helemaal niet eens bent, kun je deze ook vervangen met welke meer bij jou past. Het lijkt erop dat Timing overal aan gedacht heeft. Nu eens kijken wat voor vacatures eruit rollen. Ik heb de kenmerken sociaal, spontaan, mensenkennis uitvergroot en creativiteit, verantwoordelijk, detailgericht, zelfverzekerd en nauwkeurig kleiner gemaakt. Dan zou je zeggen dat er een vacature uitrolt wat aansluit bij de kenmerken die mij Mij maken, een meer sociale functie dus, maar wat schetst mijn verbazing, ik word gematched met een technische vacature. Als er iets niet bij mij past dan is dat het wel. Hoe is dat mogelijk? Navraag bij Timing leert, dat de app een inschatting heeft gemaakt hoe vacatures gematched kunnen worden aan jou als persoon. Het is dus maar een inschatting. Voor een breder beeld heeft de organisatie feedback nodig. Met deze feedback kan de app alleen nog maar slimmer worden. De organisatie gaat daarom vanaf de dag van de lancering meten en analyseren hoe men de werk-Gever gebruikt. Met het verzamelen van deze gegevens, kan de app alleen nog maar slimmer worden zodat er betere en passende vacatures aangeboden kunnen worden. Een winwin-situatie dus. Ik zeg DOEN!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*